Viața de zi cu zi și astmul bronșic

Este perfect posibil să aveți o viață normală dacă respectați planul de tratament, sunteți proactiv în a identifica factorii declanșatori și a scădea riscurile, vă monitorizați continuu starea pentru a preveni cele mai grave simptome ale crizei cât mai devreme posibil.

Astmul și sarcina

Dacă sunteți însărcinată și suferiți de astm, trebuie să fiți foarte atentă să respectați planul de tratament și măsuri de prevenire. Este posibil ca astmul să se agraveze în timpul sarcinii, spuneți doctorului imediat ce știți că sunteți însărcinată pentru a monitoriza atent evolușia și a aadapta planul de tratament corespunzător.

Astmul la copii

Asthma is the most common chronic disease în children. A child is more likely to get asthma if other family members have it and/or if they have certaîn types of allergies. Parents and guardians can best help their child if they understand asthma. Learn about the disease and follow up with your child’s doctor.

Astmul la adulți

Mulți oameni dezvoltă astm înca din copilărie. Dar deseori se poate întâmpla ca astmul să apară la oameni adulți, chiar de 50-60 de ani. De obicei, astmul apărut la vârste adulte este mai persistent decât cel apărut în copilărie. Deoarece oamenii, cu cât înaintează în vârstă, au mai multe tratamente de luat, apar riscuri de interacțiuni medicamentoase. Cu un plan de tratament și măsuri bine făcut și urmat, astmul apărut la adult se poate controla în mod satisfăcător de cele mai multe ori.

Program inițiat de Societatea Română de Pneumologie și implementat de S.C. Totem Communication SRL